Stäng
blog-header
november 27, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Martin Strid. Foto: SVT

Vi är untermensch, inte fullt ut människor

Untermensch. Det var det som Sverigedemokraternas Martin Strid menade när han med händerna försökte visa upp ett mätverktyg för muslimers nivå av ”mänsklighet”.

Vi är untermensch, inte fullt ut människor.

Begreppet undermänniskor, som historiskt använts under nazisternas framfart där man kategoriserade människor i övermänniskor och de underlägsna. De, vars gener skulle föras vidare och de, vars gener måste stoppas från att spridas som ett virus på den mänskliga rasen.

Med det som facit, samtidigt som Sverigedemokraterna ”jobbat hårt” med att tvätta bort sitt nazistiska förflutna och dölja rasismen, står ändå en SD-representant i talarstolen på partiets landsdagar och pratar om untermensch. Så mycket för det intensiva tvättandet. Ingen av åhörarna reagerar och säger ifrån. Debatten fortsätter som om Strids uttalande inte var något konstigt alls.

Sedan blir det nästan komiskt när Jimmie Åkesson gästar Agenda i SVT och spelar förvånad. Han säger att ”detta kan vara det värsta han hört”.

Jag är villig att sätta pengar på att detta inte är det värsta Jimmie hört om muslimer.

Visst har man en förhoppning om att detta uttalande kostar. Att Sverigedemokraterna verkligen får betala ett pris. Att detta blir droppen som får den rasistiska bägaren att rinna över.

Men SD har klarat sig igenom alla järnrör, våldsbrott, tidigare aggressiv rasism och sexuella övergrepp. Tyvärr tror jag att även detta blir ännu en grej att lägga på SD-högen. Och ärligt talat lägger jag inte ens något ansvar på SD. De överraskar inte mig när de säger såhär.

Jag lägger ett ansvar på alla andra. Det är dags att tydligt välja sida. Om du för syns skull står emot SD men väljer att föra just sverigedemokratisk politik, eller funderar på att samarbeta med dem i olika sammanhang, ja, då har du valt fel sida.

Låter vi det gå längre än såhär, låter vi fler partier anamma och normalisera SD:s politik. Då är det snart inte bara Sverigedemokraternas representanter som pratar om undermänniskor i talarstolen.

Sök på Politism.se