Stäng
blog-header
november 29, 2013
Mohammed Ryback, bloggare
”Men jag saknar både djärvhet och mod och jag har inget negerblod." Foto: Robin Haldert / Scanpix

Vem tar avstånd från Magnus Uggla?

Nu när ledarskribenter, politiker och medier i allmänhet har blivit intresserade av att analysera svensk hiphop så är det inte mer än rätt att vi hjälper till att analysera andra musikgenrer. Eftersom de tagit sig rätten att bli recensenter och även ”tycker till” om vad som ska fördömas eller tas avstånd ifrån så väntar jag nu ivrigt på deras åsikter om ”faran” i andra musikgenrer än svensk hiphop.

Var är Smålandspostens ledartexter och ledarskribenten Ivar Arpis analyser av Fredrik Reinfeldts stora idol Magnus Uggla? (Och vad säger förresten Reinfeldt själv om Ugglas texter?)

”Men jag saknar både djärvhet och mod
och jag har inget negerblod
och jag tycker techno, disco och funk
är ett enda jävla dunk
Men efter några geting vänder det tvärt
börjar svänga om höfter och stjärt
Festar jag på gränsen till att jag ska spy
så breakar jag som hela Rinkeby.”

Jag har inte sett nån ställa Magnus Uggla till svars för hans rasistiska låttext på samma sätt som man nu gör med Timbuktu (apropå låten med Kartellen).

Och vem ”tar avstånd” ifrån ”Tre gringos” med Wille Craaford i spetsen? Ja, även han är en moderatfavorit. Var är avståndstagandet från artisten bakom den här rasistiska låten och ännu mer rasistiska videon?

Miljöpartiet har fått kritik för att de har samarbetat med Timbuktu, men var är  i så fall kritiken mot Moderaterna och statsministern?

Det känns nästan  som att en viss musikstil granskas hårdare än någon annan genre (nej, ”Tre gringos” med Just D hör inte till den genren) och att den granskas av människor som inte har ett skit med musik att göra. Kanske är det så enkelt att konstnärliga friheten inte gäller den som sparkar uppåt?

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se