Stäng
blog-header
augusti 4, 2014
Mohammed Ryback, bloggare

Var är antirasismens Shaft?

Har ni hört talas om filmskurken ”Teflon Don” från filmen Shaft? Namnet beskrev från början maffiabossen John Gotti, och precis som honom lyckades skurken i filmen gång på gång bli frikänd av amerikanska domstolar. Oavsett vad polisen kastade mot honom var det inget som fastnade.

Lite så är Sverigedemokraterna när det kommer till rasism. De har blivit ”The Teflon Dons av rasism”. Vad vi än kastar mot dem verkar inget fastna. Trots att det finns så många rasistiska uttalanden från SD-politikerna.

Nu senast skrev en SD-politiker i Småland, med förtroendeuppdrag i bland annat barn- och ungdomsnämnden, på sin facebooksida att han köpt automatvapen för att skydda sig mot ”svartingar”.

SD-politikern skrev också att han sover med ett bombbälte: om islamister, feminister eller vänsterfolk skulle försöka ge sig på honom. Hans svar när medierna konfronterade honom? ”Jag var berusad.”

Partiledaren Jimmie Åkesson jämförde sedan på nytt muslimer med nazister trots att det är SD som har nynazistiska rötter.

Som det ser ut verkar inget fastna på dem. Exakt som Teflon Don, men med den enda skillnaden att Shaft till slut fångar The Teflon Don och filmen får ett lyckligt slut. Och det är kanske det vi saknar i den antirasistiska kampen. En Shaft som verkligen kan ta striden mot ”The Teflon Dons av rasism”, så att vi får ett lyckligt slut också.

Sök på Politism.se