Stäng
blog-header
juli 6, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Ulf Kristersson (M). Foto: Janerik Henriksson/TT

Tror Kristersson att alla nyanlända är bilbrännare?

Moderaten Ulf Kristersson fick uppmärksamhet i veckan efter sina uttalanden under ett seminarium med den amerikanske ekonomen Michael Burda.

De pratade om de utmaningar Sverige står inför när det gäller integration av nyanlända. Och för att betona de problem Sverige står inför påstod Kristersson att vi har hundratusentals personer som ”antingen ska bränna bilar eller bli framgångsrika”?

Han säger själv det var lite hårddraget men att man inte får sopa de problem vi har med nyanlända under mattan. Och att säga att det går bra för de flesta nyanlända är att förminska problemet.

Det här känns som ren skrämselretorik och ett dåligt försök att koppla vissa typer av folkgrupper till bilbränder. Kristersson målar upp en bild som är extremt svartvit och enkel. För det första är det knappast just nyanlända som bränner bilar. För det andra är det ett rent populistiskt uttalande, som tyvärr må ligga rätt i tiden men som inte har någonting med verkligheten att göra.

Och varför vill Ulf Kristersson plocka så billiga poäng, kan man fråga sig. Är det på grund av att Moderaternas siffror sjunker som en sten? För att vinna tillbaka röster från SD genom att uttala sig lika dumt som dem? Eller är de helt enkelt också sugna på att sätta sig i rasistbåten?

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se