Stäng
blog-header
september 19, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Till dig som fortfarande funderar på att gå på Bokmässan

Vad fan håller du på med?

Det är alltid viktigt att stå upp och sätta ner foten mot nazister. Men just nu är det så viktigt att allt annat blir löjligt. Och det är ingen skillnad alls mellan nazister som är inbjudna att kränga propaganda i en mysig monter och nazister som står utanför med sköldar och skriker ut namn på människor som ska avrättas.

Just nu finns det ingen ”ta debatt”. Det finns ingen ”men vi måste finnas där för annars får de ta över hela arenan”.

Så.

Om du befinner dig i Göteborg under tiden som Bokmässan äger rum, här är en lista på alternativa saker du kan göra om du värnar om mänskliga rättigheter och antirasism.

(Den viktigaste punkten av alla)

Stoppa nazistmarschen. Skrik, blockera, gör allt i din makt för att nazisterna inte ska få gå ostört på Göteborgs gator. Särskilt viktigt är att se till att synagogan och människorna som firar Yom kippur får fira i fred och säkerhet.

När marschen är stoppad, för det ska den bli, finns andra alternativa saker att göra:

Bokmassan.

Radikal Bokmässa.

Författarprotest mot nazism. Utanför Domkyrkan i Göteborg klockan 10.00 på lördagen 30 september blir det uppläsning av antifascistiska texter från förr och nu, världen och Sverige.

Evin Ahmads boksläpp ”En dag ska jag bygga ett slott av pengar” på Folkteatern.

När denna helg är över ska du, jag och alla andra som står upp mot nazism återigen kontakta Bokmässan och fråga dem på vilken sida av historien de vill stå på.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se