Stäng
blog-header
juni 30, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Anders Wiklund/TT

Sverigedemokraternas mål är att splittra arbetarklassen

Enligt Novus senaste mätning så är Sverigedemokraterna för första gången det största partiet bland arbetare – och de får stöd hos 27,6 procent av männen. Några av orsakerna sägs vara att tilltron till de så kallade etablerade partierna har sjunkit, att partierna inte tar upp de problem som berör arbetarklassen och att framtidstron är lägre. Och en generell misstro mot samhället och etablissemanget.

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson säger att han ser det som ett misslyckande. Att politiken som har bedrivits det senaste 30 åren mest har gått ut på att gynna de allra rikaste, och resultatet har blivit att vi har större klyftor än förut.

Det växande klassamhället där klyftorna är större än på väldigt länge borde vara ett varningstecken för partier som värnar om arbetarklassen. Och de måste se att alla vi i arbetarklassen som tillhör minoritetsgrupper också drabbas av det här.

För SD vill inte se en enad arbetarklass.

SD vill inte ens erkänna att en stor del av arbetarklassen i dag utgörs av olika minoritetsgrupper.

När andra partier misslyckas med att ena arbetarklassen lyckas SD splittra den, ställa arbetare mot arbetare och skapa syndabockar att skylla problemen på. Allt medan de rika blir rikare.

Men en sak är säker: Oavsett om stora delar av arbetarklassen ställer sig bakom SD så blir arbetarklassen den stora förloraren om SD vinner val.

Sök på Politism.se