Stäng
blog-header
juni 29, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Frank Augstein/AP/TT

Stormzy gör starkaste versen om Grenfell Tower

Många av Englands stora artister har samlats för att göra en välgörenhetslåt efter Grenfell Tower-branden. Det är Simon Cowell som står bakom kampanjen ”Artists for Grenfells Bridge over Trouble Waters”. Det är den klassiska Simon & Garfunkel-låten som man har gjort om.

Artisterna som deltar i låten är Emeli Sandé, Robbie Williams, Leona Lewis, Rita Ora, Craig David och andra stora engelska artister. Men ingen av artisterna har fångat tragedin lika bra som rapparen Stormzy som öppnar låten med en egen nyskriven vers.

Där rappar han om att det lika gärna kunde har varit hans mammas hus eller hans syskonbarn, att det kunde har varit han som stod där uppe och viftade med en vit t-shirt.

Man förstår att det här är mer än bara en vers i en låt.

För även fast han är Englands just nu störste rappare så har han fortfarande en bakgrund i ett socioekonomiskt utsatt område, precis som Grenfell. Och det förvånar mig inte att hans vers sticker ut. Det är i dag ofta hos just rappare – över hela världen – som verklighetsförankringen och förståelsen för klass och orättvisor är som störst.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se