Stäng
blog-header
oktober 30, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Bertil Ericson / TT

Sluta larva er om graffitiväggen i Tensta

En laglig graffitivägg har satts upp i Tensta. Den fick kritik från höger direkt. De anser att det här är kulturflum och slöseri med skattebetalarnas pengar. Och de har drivit på så hårt att de börjat ljuga om vad kostnaderna för graffitiprojektet är.

Moderaten Benjamin Dousa slängde ur sig en siffra på 2,5 miljoner kronor, när den egentliga kostnaden ligger närmare 400 000 kronor. Och visst är 400 000 mycket pengar – men det är långt ifrån 2,5 miljoner.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor skrev på twitter att pengarna som går till graffitiprojektet gör att pengar försvinner från andra saker, som till exempel polisnärvaro och sämre vård. Det är inte så lite pinsamt när Ebba Busch Thor – som är partiledare – inte har koll på att det handlar om helt olika budgetar.

För mig känns det som att det egentligen handlar om att man inte vill att en plats som Tensta ska ha konst, kultur och aktiviteter för unga. Men bara för att högern själva inte förstår graffitin betyder det inte att det är flum. De får gärna lämna konstrecensionerna till någon annan. Det ena behöver inte utesluta den andra när det kommer till orten. Vi kan ha bra vård för äldre, satsningar på bättre trygghet – och lägga på pengar på konst.

Sök på Politism.se