Stäng
blog-header
oktober 23, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Snart i förorterna, önskar en massa M- och SD-politiker. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ska stridsvagnar rullas ut i Sveriges förorter?

För flera år sen började professorn Irene Molina tala om militariseringen av förorten. Det handlade om att svenska polisen testade nya arbetsmetoder på förortsbefolkningen. Där fanns utrymme för att kunna ”experimentera”.

När förortsaktivister pratar begreppet militarisering av förorten har det tagits emot med reaktioner om att förortsaktivisterna ”överdriver” och att det egentligen är förortsaktivisterna som spär på den dåliga relationen mellan polis och förortsbor.

Man vad kallar man det om inte militarisering när nya polistaktiker som ska testas på befolkningen?  Vad kallar man alla nya övervakningskameror? Vad kallar man ljudskrämmorna i Tensta? Och slutligen: vad kallar man ett förslag från 20 moderata riksdagsledamöter om att sätta in militären i förorterna?

Förslaget från Moderaterna är för övrigt varken originellt eller nytt, det lades först fram år 2016 av Sverigedemokraterna.

Alla vi som tänker efter och är seriösa förkastar förslaget. Men frågan är om vi är så jävla långt ifrån att det blir verklighet? Med tanke på att den politiska retoriken om Sveriges förorter blir mer och mer aggressiv.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se