Stäng
blog-header
januari 12, 2015
Mohammed Ryback, bloggare
Common och John Legend. Foto: Paul Drinkwater/AP/NBC/TT

Se Commons starka tal på Golden Globe Awards

På söndagen hölls prestigefyllda amerikanska Golden Globe Awards, där priser delas ut till biofilmer och tv-program. Det som har uppmärksammats mest i sociala medier från galan är rapparen Commons korta men starka tal.

Common vann priset Best Original Song för sin låt ”Glory” från filmen Selma.

Det här är Commons första nominering och han vann mot flera stora artister. Lorde ”Yellow Flicker Beat” från filmen The hunger games: Mockingjay-Part1, Lana del Rey ”Big Eyes” från filmen Big Eyes, Patti Smith & Lenny Kaye ”Mercy is” från filmen Noah och Sia & Greg Kurstin med ”Opportunity” från filmen Annie.

Under sitt tacktal sa Common bland annat:

”När jag lärde känna människorna i medborgarrättsrörelsen, insåg jag att jag är den hoppfulla svart kvinna som nekades sin rösträtt. Jag är den vårdande vita allierade som dödades vid frihetens frontlinje. Jag är den obeväpnade svarta ungen som kanske behövde en utsträckt hand, men i stället fick en kula. Jag är de två stupade poliser som mördades i tjänsten. Selma har väckt min mänsklighet.”

Ett ännu starkare framträdande var när Common under BET Awards uppträdde med en låt som heter ”Kingdom” och bjöd upp mördade Michael Browns familj på scenen.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se