Stäng
blog-header
april 14, 2014
Mohammed Ryback, bloggare
Tobbe Billström, shalalalala! Foto: Erik Mårtensson/ Scanpix

Reinfeldt, vad händer?

Kära Reinfeldt. Hur mår du? Hoppas allt är bra med dig!

Jag vet inte om du har märkt det men vi har problem med rasism i Sverige.

Och du som säger dig vara antirasist borde ta och lyssna på min oro.

Jag är orolig över att du har en rasist till migrationsminister och inte verkar vilja göra något åt det. Din migrationsminister Tobias Billström har flera gånger under flera år uttalat sig rasistiskt, och även ljugit om faktauppgifterna han använt sig av.

Du känner säkert till vad han har sagt? Vad vi inte känner till är vad du har gjort åt saken? Vad hindrade dig från att sparka Billström när han jämförde papperslösa flyktingar med mördare?

Eller när han beskrev trevliga blonda blåögda tanter som goda eftersom de aldrig skulle gömma flyktingar, till skillnad från de ”inte alls blonda” landsmännen. Eller när han sa att papperslösa ”tar sina barn som gisslan” för att tvinga sig kvar i Sverige.

Eller som nu när han ljög om att ”det finns klasser i Malmö där så många som 25 procent av eleverna är undantagna från simundervisning” på grund av religiösa och kulturella skäl.

Nyligen presenterade din integrationsminister den så kallade ”vitboken” som handlar om romers utsatthet i Sverige. Det känns som att Billström inte läst den, eftersom han också tycker man ska utvisa alla europeiska romer som kommer till Sverige och tigger trots det är fullt lagligt att tigga.

Så Reinfeldt vad händer? Vad ska du göra åt saken? Nu när Sverigedemokraterna äntligen går neråt i mätningarna så hoppas jag att ni inte känner ambitionen att ta deras plats.

I alla fall, vi väntar på svar, holla back!

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se