Stäng
blog-header
januari 23, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
lommor och ljus framför ett porträtt av den mördade 16-årige Ahmed Obaid på busshållplatsen på Amiralsgatan i Rosengård i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Rasister hotar den mördade Ahmed Obaids skolkamrater

Skolkamrater till 16-årige Ahmed Obaid, som tragiskt sköts ihjäl i Rosengård, blir nu hotade av rasister på Facebook, Instagram och Snapchat.

Inte nog med att eleverna har förlorat en skolkamrat och vän – nu är de rädda för direkta hot mot deras liv från aggressiva rasister.

Det har bland annat skickats hotmeddelanden med en bild på Ahmed Obaids döda kropp, med meddelanden om att de ska ”ut ur Sverige” och hoten är nedsättande mot invandrare på olika sätt. Enligt skolans rektorn har många gjort polisanmälningar, både elever och personal.

Skolans rektor Marie Forslin säger:
– Vi kan inte låta dem uttrycka sig på det här sättet oemotsagt. Vi måste reagera – och med vi menar jag alla vi samhällsmedborgare i Sverige, eller i första hand Malmö i det här fallet. För om vi inte säger ifrån så håller vi med. Vi måste visa våra ungdomar att det här är fel.

Det är så fegt och lågt av rasisterna att hota sörjande ungdomar som inte vet hur de ska hantera hoten. Det tycks inte finnas någon gräns för rasister. Malmö har dessutom en speciell historia med rasister som går från ord till handling, till exempel Peter Mangs.

Med facit i hand måste vi lära av oss av historien och bättre värna våra unga medborgare som utsätts för olaga rasistiska hot. Vi måste skydda våra unga medborgare som inte har en plattform för att söka stöd från andra, ingen backar dem med en hashtag.

Men vi måste också ta ställning och aktivt vara med och skydda Ahmeds Obaids minne.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se