Stäng
blog-header
september 19, 2016
Mohammed Ryback, bloggare
Riz Ahmed från The NIght Of. Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Rappare blir stjärnor i nya amerikanska serier

Det har varit mycket snack om populära dramaserier som ”Mr Robot”, ”The Night Of” och ”Atlanta”. Så här kommer en liten observation apropå dem:

Förutom att de är kritikerhyllade är de välgjorda, inte påkostade men de bygger ändå på kvalitet. De har hyllats för att serierna går in på djupet, inte så att de visar en helt annan bild men de är mer socialrealistiska än vad man kanske är van vid i amerikansk TV.

Och det finns en gemensam nämnare i alla dessa serier och det är att de har rappare som skådespelare. Är det någon som märkt att ”The Night Of” har tre olika rappare med i serien? Lord Jamar, Sticky Fingaz och huvudrollsinnehavaren Riz Ahmed. Den senare släppte för några månader sedan sin singel ”Englistan”, som är en samhällskritisk låt (se video längst ner).

Rappare Joey Badass gästar nya säsongen av ”Mr Robot” och rapparen/skådespelaren Donald Glover aka Childish Gambino har skapat dramakomedin ”Atlanta” som även gästas av en av de största rapgrupperna från Atlanta: Migos.

Kanske blir det här en trend i Sverige också. I till exempel kortfilmen ”Batter”, som visades i SVT, har rapparen Lilleman en av huvudrollerna. Och personligen hoppas jag att fler svenska produktionsbolag håller ögonen öppna för svenska rappare som skådespelare.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se