Stäng
blog-header
juli 21, 2016
Mohammed Ryback, bloggare

Polis skjuter svart man som vädjar till polisen att inte skjuta

Det känns som att det varje dag sprids ett nytt klipp i sociala medier där amerikanska poliser skjuter en svart man.

Oftast har polisen någon dålig förklaring, att den misstänkte ”betedde sig konstigt”, betedde sig aggressivt eller att man trodde att personen hade en pistol – eller liknande. Vi har hört många ursäkter från den amerikanska polisen.

Men vilken ursäkt kan man använda när man skjuter mot en beteendeterapeut som ligger på marken med händerna uppe i luften?

I klippet med Charles Kinsey hör man – och ser – klart och tydligt Kinsey försöker vädja till polisen att inte skjuta. Han berättar att han är beteendeterapeut och jobbar på ett gruppboende samtidigt som han har händerna uppe i luften. I klippet ser man också att en av de som bor på gruppboendet där Charles Kinsey jobbar, en person med autism, sitter bredvid och inte riktigt förstår vad som  är på väg att hända.

Trots att Charles Kinsey är en etablerad samhällsmedborgare, trots att han ligger på marken med händerna uppe i luften och trots att han vädjande berättar att han obeväpnad och bara försöker hjälpa en boende som tidigare rymde spelar det ingen roll. Charles Kinsey blir skjuten ändå.

Men som tur är överlevde Kinsey.  Och enligt honom själv frågade han polisen varför de sköt honom – och polisens enda svar var ”jag vet inte”.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se