Stäng
blog-header
januari 22, 2018
Mohammed Ryback, bloggare

P3 Guld visade vår kultur, våra värderingar, våra framgångar

Årets P3 Guld-gala var något extremt fint för mig.

Svensk hiphop fick äntligen samma plattform som andra musikgenrer. Från att vi ända sedan starten fått bli inknuffade i ett enda fack och tillsammans med en helt annan genre (R’n’B) tog den svenska hiphopen nu över i andra kategorier som ”Framtidens artist” (Lamix), Årets artist (Jireel) och Årets låt (Kaliffa).

Detta bevisar att svensk hiphop är större än att vara bara en smal och segregerad subkultur – den har tagit sig upp och in i den breda mainstreamkulturen.

Men låt oss aldrig glömma rötterna.

För även om vi nu byggt upp en etablerad genre så är detta fortfarande en förortskultur, uppbyggd av förortsfolk som fortfarande lever och verkar här.

Samtidigt som det i debatten om svenska förorter kan fastna att bara prata om skjutningar, död, segregation och lidande så får vi för allt i världen inte glömma det positiva. Vi har byggt en stark och fin kultur som blommar här och den sträcker sig från ort till ort över landet. Den sträcker sig till scenen på P3 Guld. Det är en gemenskap där vi hyllar varandra och önskar varandra väl. Detta är lika mycket förortens verklighet och förortens kultur som allt det andra som det pratas så mycket mer om.

 

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se