Stäng
blog-header
januari 30, 2014
Mohammed Ryback, bloggare
Om alla flyr från alliansen men få flyr till S - borde inte det säga er något? Foto: Henrik Montgomery / TT

Öppet brev till det Nya Nya Arbetarepartiet

Jag ska vara ärlig, jag har aldrig röstat.

Men den senaste tiden har jag börjat engagera mig politiskt tillsammans med mina nära och kära. Det började med att vi kritiserade mediernas bild av våra hem under Husbyupploppen. Sen fortsatte vi med #albyärintetillsalu, #hijabuppropet och nu senast #jagärjason.

En längtan efter en ny regering växte i takt med att samhället försämrades av den nuvarande. För första gången på länge har jag sett fram emot att rösta och att vara med och byta ut makten. Jag vill vara delaktig i förändringen. Jag vill ta ansvar för den.

I dag visar opinionsmätningarna tydligt att oppositionen leder – och det finns en stor chans att det blir regeringsbyte i höst. Men i takt med att mätningarna släpps har det med också kommit en rad oroväckande utspel från det största oppositionspartiet, Socialdemokraterna.

Ditt parti.

Löften och utspel om att inte bara behålla stora delar av den nuvarande regeringens politik, utan även löften om att cementera den ytterligare. När jag läser tidningarnas nyhetsflöde är det bestående intrycket att det råder näst intill konsensus inom politikens olika områden. För varje dag känns det som skiljelinjerna sakta suddas ut.  Det är inte mycket som skiljer er, det nya nya arbetarepartiet, från regeringen i synen på till exempel skattesänkningar, REVA, den förnedrande ”Landskronamodellen”, privatiseringarna och migrationspolitiken.

När debatten om bostäderna i Alby (#albyärintetillsalu) pågick var det ju Socialdemokraterna i Botkyrka kommunfullmäktige som var huvudmotståndaren. Mer dagsfärskt är ert utspel om att hota att förneka grundläggande ekonomiskt stöd till ungdomar allra längst ner på samhällsstegen.

I dag är det 227 dagar kvar till valet. Valrörelsemaskinerna har satts igång. Om trenden fortsätter – med positiva opinionssiffror för oppositionen, parat med löften från er om att behålla högerpolitiken – måste jag fråga mig hur mycket jag ens önskar mig ett regeringsbyte.

Kanske borde också Socialdemokraterna fråga sig varför just  Socialdemokraterna inte får bättre opinionssiffror trots att så många vill ha en ny regering? Kan det var så att ni inte längre utgör ett alternativ?

Sök på Politism.se