Stäng
blog-header
januari 28, 2016
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Emil Langvad/TT

Nu står Sveriges flyktingpolitik i strålkastarljuset

Nyheten om att Sverige kommer att avvisa upp till 80 000 av de flyktingar som har sökt asyl i Sverige har fått internationell uppmärksamhet. Bland annat tysk, brittisk och amerikansk media har uppmärksammat Sveriges planer. Nu står Sveriges regering mitt i strålkastarljuset.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) berättar att det kan röra sig om upp emot 80 000 flyktingar som ska avvisas de närmaste åren. Och det är inte kanske så konstigt att det får uppmärksamhet.

Själva siffran på hur många asylsökande som ska avvisas saknar motstycke i vår historia.

Utländska medier tittade tidigare mot Sverige och Tyskland som de enda länderna i Europa som mer eller mindre stod på flyktingarnas sida och välkomnade dem med öppna armar. Så nu när Sverige gjort en vändning och går ut med att nästan hälften ska avvisas så tycker jag det sänder en klar signal till andra ”vänliga” länder som tagit emot flyktingar om hur de också ska göra.

En uppenbar risk är att stora grupper asylsökande går under jorden när de riskerar att avvisas och att Sverige får en betydligt större illegal arbetsmarknad. Vi får en situation där vi har en stor grupp människor som blir andra klassens medborgare – eller inte ens det, glöm medborgare. Individer som lever här utan några rättigheter alls.

Socialdemokraterna har fått mycket kritik för att de anammat en mer invandrarfientlig migrationspolitik och att de stolt går ut och berättar om hur snabbt de ska avvisa människor förstärker högerimagen.

Jag hoppas att Socialdemokraterna är nöjda med sina val.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se