Stäng
blog-header
oktober 19, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

När ska vi på allvar bekämpa fattigdomen i Sverige?

Fattigdomen ökar i Sverige.

Och Stadsmissionen, som kartlägger fattigdomens utveckling i Sverige, menar att problemet är mer utbrett än vad den svenska regeringen vill erkänna. Den grupp som lever i fattigdom ökar och det har den gjort sedan man började sin årliga kartläggning 2012.

Socialchefen vid Stockholms Stadsmission, Anna Johansson, säger till Ekot att ett problem som har ökat över tid är människor som har svårt att möta sina basala behov, det allra mest grundläggande som mat för dagen och tak över huvudet. Stadsmissionen gör sitt och har redan hjälpt över 200 000 personer.

År 2017 så har människor alltså fortfarande svårt att ens äta sig mätta i Sverige – och det första steget som måste tas är att vår regering erkänner och koncentrerar sig på att det finns ett stort problem med ökad fattigdom i vårt land.

Dessutom behövs nya metoder för att kunna mäta fattigdomen i Sverige. FN:s definition av absolut fattigdom måste utvecklas och anpassas till länder som anses vara rika och välbärgade, som bland annat Sverige.

Men det första steget är att erkänna att vi har ett allvarligt läge. För om man inte ser problemet kommer man aldrig fram till någon lösning.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se