Stäng
blog-header
september 26, 2014
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

När polisen knäpper upp hölstret

I går hade vi en spelning för ”P3 älskar” i Örebro.

Spelningen gick bra, vi fick massa kärlek från Örebroborna och extra skönt var det att se så många från orten Vivalla i Örebro komma ut för att se oss uppträda.

Stämningen var på topp och allting rullade på som det skulle. Det är alltid nice att få uppträda för P3. Det ger kulturkapital, en bekräftelse på att du är en etablerad artist som får dela scen med andra framgångsrika artister som Miriam Bryant och Teddybears Sthlm.

Efter spelningen bestämde vi oss för att åka tillbaka till Stockholm i stället för att sova över i Örebro. Lite utanför Örebro bestämmer vi oss för att stanna bredvid en McDonalds. I motsatt riktning kör en polisbil förbi oss. När polisbilen hamnat en bit bakom oss gör de plötsligt en chicano u-turn och sätter på sirenerna för att signalera att vi ska stanna.

Vi stannar och Ali som kör har redan sitt körkort framme och är redo för alkoholtestet. Allt går bra, tills Ali frågar polisen varför de just stoppade oss.

Samtidigt som vi frågar märker vi hur polisen som står närmast vår bil demonstrativt knäpper upp sitt hölster och frågar: ”Är det lugnt eller?”

Ali frågar ”Lugnt vadå?”

”Att vi stoppar er…”

I samma sekund kände jag att den scenen vi stod på, med publiken som hyllade  oss: det kulturkapitalet som P3 gett en, inte spelar någon roll. Det var helt skitsamma att vi var framgångsrika artister eller att vi vunnit priser och nomineringar.

Det enda vi var för dem när vi satt där var ett gäng blattar i en fin hyrbil. Ett gäng blattar i en fin hyrbil som gjorde polisen så osäker att hen kände sig tvungen att demonstrativt knäppa upp sitt hölster inför oss, som om vi skulle börja skjuta.

Hade polisen knäppt upp sitt hölster om Lasse WinnerbäckHåkan Hellström eller Lasse Berghagen frågat polisen om varför han blev stoppad?

Sök på Politism.se