Stäng
blog-header
juli 18, 2016
Mohammed Ryback, bloggare
Malena Ernman. Foto: Maja Suslin/TT

Möt SD-jippot med antirasistisk festival

Tidigare i veckan kunde man läsa om att Sverigedemokraterna storsatsar på en sommarfestival i Jimmie Åkessons hemstad Sölvesborg. Traditionellt brukar Åkesson hålla sommartal i staden varje år men i år vill man i stället satsa på en stor sommarfestival som skulle pågå i två dagar i slutet på augusti.

Men nu har vissa av artisterna som inte visste att SD ligger bakom sommarfestivalen fått reda på det och har därför valt att hoppa av. Än så länge har tre artister hoppat av.

SD försöker genom sommarfestivalen med popsångare och dansbandsartister normalisera sin rasism och hitta en positiv association mellan SD och svensk kultur.

Personligen tycker jag detta är en perfekt tillfälle att skapa en anti-SD-festival i Sölvesborg. En festival för att markera att vi aldrig kommer att normalisera ett rasistiskt parti – varken i riksdagen eller i Sölvesborg – och för att visa att det finns en bred antirasism där artister från flera olika svenska musikgenrer går samman.

Varför inte en sommarfestival med artister som till exempel Malena Ernman, Mohammed Ali, Niklas Strömstedt, Looptroop, Adam Tensta med flera  – som öppet kritiserar SD och tar antirasistisk ställning? Jag kan inte tänka mig ett mer idylliskt svenskt sommarnöje.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se