Stäng
blog-header
juni 23, 2016
Mohammed Ryback, bloggare
Utanför riksdagen samlades människor i protest mot de nya asyllagarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

Mohammed Ryback: Att avstå är värre än att rösta ja

Den här veckan röstade vår regering för en mer restriktiv asylpolitik som kommer att splittra familjer och förminska chanserna till integration in i svenska samhället.

Nya asyllagen kommer göra det i princip omöjligt för familjer att kunna återförenas. Varför är vi besvikna? Det har länge varit klatr och tydligt och sossarna gav oss en försmak på det här när gränskontrollerna blev hårdare.

Just när människor som flyr från krig behövde oss allra mest behandlade vi dem som kriminella med de nya gränskontrollerna. Så det här kom inte utan varning, vi visste vad det skulle leda till.

Men oavsett parti är jag mest besviken på de politiker som själva har erfarenhet av flykt och röstade igenom den nya hårda asylpolitiken. De berövar andra samma möjligheter de fick till ett bättre liv.

Nu är det uppenbart att det inte är politiker som kommer att hjälpa till när det gäller den humanitära kris som vi står mitt i, utan det är upp till oss vanliga medborgare att hjälpa och skydda människor i nöd.

Är du en person som inte längre vill vänta på att politiker ska ta ansvar och känner du vill bidra? Kontakta till exempel organisationen Ingen människa är Illegal.

Med vänner som socialdemokraterna behöver vi inte oroa oss för SD. Och det värsta är de politiker som efter voteringen går ut i sociala medier och försöker få billiga poäng på att de avstod från att rösta på just en specifik en punkt eller flera. Men att avstå är värre än att rösta ”ja”.

För du en skitig politik ska du stå för det, allt annat är hyckleri.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se