Stäng
blog-header
augusti 4, 2015
Mohammed Ryback, bloggare
SD:s Sverigeovänliga kampanj. Foto: Bertil Ericson/TT

Med ”vänner” som SD behöver Sverige inga fiender

Jag tror att Sverigedemokraterna är jättenöjda med uppmärksamheten de har fått för sina annonser i Östermalmstorgs tunnelbana i Stockholm. De känner säkert att de får valuta för pengarna.

Men jag tänker också att de skjuter sig i foten, med tanke på att dessa ”Sverigevänner” gör något som är väldigt osvenskt. För ute i världen har vi svenskar en självbild som progressiva, neutrala och solidariska – människor som inte klankar ner på de svagaste i samhället.

Det är den bilden världen och svenskar har haft av Sverige i många decennier. Och här kommer då Sverigedemokraterna som profilerar sig som just ”Sverigevänner” och river ner hela bilden av Sverige.

Nej SD, ni är verkligen inte vänner av Sverige.

Hade ni varit riktiga ”Sverigevänner” hade ni lagt pengar på att rusta upp vården, äldrevården, bekämpa arbetslösheten, förbättra skolresultaten och göra något åt det kassa pensionssystemet. Men istället väljer ni att ni satsa pengar på att peka ut de svagaste i vårt samhälle, de som ber om dina småmynt.

Jag hoppas att alla ni som bor nära Stockholm sluter upp i dag klockan 18:00 för att visa ert missnöje med att SL skamlöst ställer upp som propagandamaskin för rasism och lögner.

Med ”vänner” som SD så behöver Sverige inga fiender.

Sök på Politism.se