Stäng
blog-header
december 15, 2013
Rawa Ali, bloggare

Los Fruängen – Lika Oavsett Skillnader

Vilka är Los Fruängen? Jag har sett namnet här och där i olika sociala medier som på Facebook och Instagram, utan att riktigt få grepp om vad det rör sig om. Min nyfikenhet har självklart stärkts av det faktum att jag nu själv bor i Fruängen i Stockholm.

För ett tag sedan träffade jag på soulsångaren Aleks som berättade att han tillsammans med några andra engagerat sig i ungdomarna och börjat hjälpa till i Fruängen, då han själv växt upp där. Han bad mig att svänga förbi centrum på lördagen, då några av ungdomarna han jobbar med skulle spela in en musikvideo till en låt. Vilket jag då gjorde, och väl på plats såg jag att även de andra medlemmarna av Highwon, var där för att visa stöd och supporta de unga, hittills okända talangerna från Fruängen.

Det jag kommer ihåg att jag förundrades över var relationen och stämningen mellan ungdomarna och de äldre som var där för att hjälpa till. Det fanns en väldigt ömsesidig respekt, genuin kärlek och engagemang från båda parterna. Med tiden fick jag veta att de äldre som hjälper dessa ungdomar med allt ifrån att göra utflykter till att spela in låtar och videos med mera, gör detta helt ideellt. Det är något de gör på sin fritid för att de bryr sig. Vilket också förklarar den genuina respekten och kärleken som fanns där mellan ungdomarna och de äldre på videoinspelningen.

Los Fruängen växte fram som ett resultat av ett förslag från ungdomarna till stadsdelsnämnden om att Fruängens ungdomsgård borde ha lördagsöppet. Ett förslag som tyvärr fick nej. Men det kom utan tvekan något väldigt gott ur det också.

Jag vill visa min kärlek och tacksamhet till initiativtagarna och eldsjälarna bakom Los Fruängen-projektet, vars mål är att skapa ett starkare band mellan fruängsborna, och ett
tryggare område präglat av stolthet.

Jag är glad att det finns sådana människor som tack vare en genuin välvilja tar på sig ett ansvar, som politikerna och de kommunala beslutsfattarna tydligen helt och hållet struntat i.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se