Stäng
blog-header
juni 12, 2014
Mohammed Ryback, bloggare
Avatar 2? Foto: Anders Wiklund/TT/Scanpix

Lite filmtips till Sverigedemokraterna

Det har avslöjats att EU-parlamentarikern Kristina Winberg (SD) har ljugit om att hon arbetat för SIDA i Moçambique.
Det är en lögn hon tydligen kört många gånger, kanske i hopp om att den skulle bli sann någon gång. Men två veckors semester i Moçambique och några studiebesök hos fattiga barn gör dig inte till en SIDA-anställd.

Frågan är varför har hon valt att hålla fast vid den här lögnen så hårt, även efter att man synat hennes bluff?
Vad tjänar SD på att ha en politiker som ”solidariserar” med Afrika?
Är det här ett PR-trick för SD:s ”hjälp på plats”-förslag?

För att hjälpa SD i sina uppenbara ”white saviour complex” vill jag tipsa om några filmer som kanske kan hjälpa dem en bit på vägen.

  • Dances with wolves
    Klassisk film om en vit soldat som under amerikanska inbördeskriget blir vän med vargar och USA:s ursprungsbefolkning. Vilket skapar problem med hans vita kollegor :)
  • Avatar
    En framtidsversion av Dances with wolves. Historien är enkel: en vit man (Sam Worthington) måste rädda en ociviliserad utländsk (så utländsk att de kommer från en annan planet) ursprungsbefolkning, Navi. Och detta skapar friktion med hans vita kollegor :)
  • Machine Gun Preacher
    Lite som de två andra filmerna jag rekommenderade tidigare, men denna utspelar sig i Afrika. Handlar om en vit före detta knarkare och kriminell som skärper sig och hittar Gud. Sedan krigar han själv mot en afrikansk rebellgrupp. Mycket action!

Jalla, lycka till nu!

Sök på Politism.se