Stäng
blog-header
december 22, 2013
Rawa Ali, bloggare
Foto: Anders Wiklund / TT

Linje 17 Mot Rasism

 I dag gällde det.  Och minst 16 000, troligen fler, närvarade vid demonstrationen mot rasism, i Kärrtorp.

Det är fint och värmande att få se så många människor som engagerat sig i kampen mot rasismen via olika social medier under veckan som gått, efter nazistattackerna mot dem fredliga Kärrtorpsborna. Jag skulle inte ens vilja kalla dem för demonstranter, utan det var mer grannar och barnfamiljer som samlats på torget för att visa sitt missnöje över den propagandakampanj som drivits av den Svenska Motståndsrörelsen på senare tid.

Polisen misslyckades med att få iväg nazisterna och främst av allt misslyckades de med att skydda de fredliga medborgarna. I dag behövde Kärrtorpsborna och demonstranterna knappast förlita sig på polisens beskydd – och nazisterna hade inte en chans att gå till angrepp.

I dag är en dag för att stå upp mot den rasism, högerextremism och arrogans som verkar sprida sig som löpeld genom hela Europa, i dag är också en dag att visa att mångfalden har en starkare fäste i vårt samhälle än enfald och nationalism. I dag är en dag att visa våra kommande generationer rätt från fel. Det känns stort att både som medborgare och artist kunna delta och gå ut och demonstrera i dag, samtidigt som det känns väldigt sorgligt att behöva stå upp för värderingar som borde vara självklara i ett Sverige 2013.

Sök på Politism.se