Stäng
blog-header
november 8, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Henrik Montgomery/TT

Kommer Miljöpartiet låta sig luras fler gånger?

Det knakar i regeringen. Miljöpartiet har en pågående konflikt med Socialdemokraterna. Och konflikten handlar om de ensamkommande flyktingarna.

Miljöpartiet pressar Socialdemokraterna – och vill få gehör för förslaget att de ensamkommande flyktingbarn som kom till Sverige under 2015 ska få stanna, även de som hunnit bli över 18 år i väntan på besked.

Socialdemokraterna sätter hårt mot hårt och tycker att dagens regelverk ska gälla. De ser ingen anledning till lagändringar som gör att fler får stanna. Denna konflikt har lett till långa förhandlingar, sent in på kvällen, mellan partierna. Sprickan mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet växer.

Miljöpartiet känner sig rejält lurade. Och en källa säger till SvD att de redan blivit lurade två gånger av sossarna.

Men varför skulle sossarna ändra sig nu – och lyssna på Miljöpartiet – när sossarna från början fick med sig Miljöpartiet att ställa upp på de hårda asyllagarna? Trots alla varningar om att det tillfälliga ofta blir permanent.

Jag tycker det är bra att Miljöpartiet försöker förhandla och det är fin att de kämpar för att de ensamkommande flyktingarna ska få stanna. Men det är kanske lite för sent. Socialdemokraterna har redan kallats kappvändare en gång och vill inte ses som det igen.

Jag är snarare rädd att Miljöpartiet ska blir lurade en tredje gång – och ännu en gång gå med på något som de sedan måste ångra.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se