Stäng
blog-header
mars 13, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Janerik Henriksson/TT

Kan man heila på jobbet och samtidigt jobba med migrationsfrågor?

En anställd på Migrationsverket i Växjö utreds av myndighetens tillsynsenhet efter att hen ska ha heilat (gjort ”hitlerhälsning”) och skrikit rasistiska slagord – på jobbet.

Jan Ekdahl är enhetschef på Migrationsverket i Växjö och vill inte kommentera i detalj vad som hänt men berättar att en anställd har betett sig ”olämpligt”, och kollegor vittnar om samma sak.

Jag blir varken chockad eller förvånad, det är inte första gången man läser om anställda som beter sig ”olämpligt” på Migrationsverket. Minns till exempel när anställda poppade champagne och firade avvisningen av en familj. Det finns fler liknande exempel.

Det jag främst undrar över är hur många ärenden den här personen har haft ansvar för?

Jag tänker på alla asylsökande som redan är under stor påfrestning när de möter Migrationsverket. Hur har deras ärenden behandlats av den anställde i fråga? Hur objektiv har den anställde varit? Har besluten färgats av rasistiskt hat?

Att personen heilar och skriker rasistiska slagord på jobbet borde räcka för att ifrågasätta och ompröva alla de beslut vederbörande fattat på jobbet. Beslut som kanske avgör livsöden. Det är mycket mer än bara ”olämpligt”.

Sök på Politism.se