Stäng
blog-header
juni 9, 2016
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Christine Olsson/TT

Hur ska jag kunna lita på ett rättssystem fullt av rasister?

Hos Expressen kan ni läsa om SD:aren som fick jobb hos Säpo. Expressens rubrik är ”Säpo gav jobb åt aktiv rashetsare”. Wow, vilken rubrik! Rashetsare. Vad betyder det egentligen? Varför skriver man inte bara rakt ut att Säpo gav jobb till en Sverigedemokrat som är rasist, islamofob och antisemit?

Det kan inte bara vara jag som är rädd att inte få en schysst behandling av rättssamhället för man inte ”tillhör samma ras” som den här SD:aren? Rädslan känns befogad när man sedan ser andra rasistiska och hatfulla kommentarer, om minoriteter och andra, skrivna av både nämndemän och nu även folk som jobbar för Säpo.

Tänk att någon gång behöva sitta i en rättegång och känna rädslan för att man kommer bli orättvist behandlad för att en nämndeman kan vara organiserad rasist. Eller bara att veta att det inom Säpo finns människor som delar samma åsikter om ”invandrarbrottslighet” och ”undermänniskogrupper”.

Det här är inte första gången Aftonbladet eller Expressen avslöjar sverigedemokrater med grovt rasistiska åsikter. Men majoriteten av svenskarnaverkar inte bryr sig (för det sker inga förändringar efter avslöjanden). Det kanske beror på att just de inte påverkas direkt av dessa rasistiska åsikter.

Att ha en SD:are och andra rasister inom Säpo, som nämndemän eller hos polisen gör att jag inte känner mig garanterad en rättvis behandling från rättsystemet. Det är som att i USA vara en svart man som blir dömd av en helt vit jury.

Sök på Politism.se