Stäng
blog-header
oktober 20, 2014
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Hur många sjukskrivningar har Åkessons gäng orsakat?

Förra veckan kunde man läsa att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sjukskriver sig på grund av utmattning. I ett öppet brev beskriver Åkesson ett hektiskt liv som har tärt på honom.

Utöver det beskriver han hur jobbigt det har varit för honom och partiet i och med alla politiska kampanjer som riktats mot Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. Offentliga personer – både politiker och journalister – skickar ”krya på dig”-hälsningar.

För visst, hatisk rasism är ju dåligt, men utmattning verkar ändå vara snäppet värre.

Men tänk också på alla de som fallit offer för SD? För deras politik och deras väljares hat. Innan Jimmie gick in i väggen så har hans partis valda företrädare och medlemmar i partiet hotat, hatat och trakasserat rasifierade och politiska motståndare.

Man har, via hatsajter man finansierar, hängt ut meningsmotståndare med namn och bostadsadress och man har hängt ut minderåriga på rasistsajter. Det har gjort att de tagit emot så mycket hot att folk har varit tvungna att flytta och skaffa skyddad identitet.  Åkessons gäng har attackerat svenska muslimer och misstänkliggjort några av de svagaste och mest utsatta människorna i vårt svenska samhälle.

Så visst. Jobbigt för Åkesson att vara sjuk. Men hur många sjukskrivningar tror ni Jimmie Åkesson och hans partikamrater har orsakat de senaste åren?

Sök på Politism.se