Stäng
blog-header
april 26, 2018
Mohammed Ryback, bloggare
Det pågår en hatkampanj mot Annie Lööf. Foto: Janerik Henriksson/TT

Hatkampanj efter beslut om att hjälpa ensamkommande

Äntligen kom det lite goda nyheter: Centerpartiet gick med på regeringens förslag som gör att upp till 9 000 ensamkommande får stanna kvar i Sverige och kan fortsätta med sina studier.

Både förslaget och Centerpartiet har fått mycket kritik. Centerpartiet gick emot alliansen i frågan, vilket gjorde Moderaterna sura. Även Lagrådet har kritiserat förslaget.

Men trots kritik mot att förslaget inte är tillräckligt genomtänkt, vilket centern håller med om till en viss del, så vill man ta ansvar för unga människor som befinner sig i en mycket utsatt situation.

Att upp till 9 000 ensamkommande nu får möjligheter att studera kommer dessutom att leda till att de utvecklar kompetenser som vårt samhälle kommer ha nytta av i framtiden.

Extremhögern är såklart ännu argare än Moderaterna och sprider nu en smutskastningskampanj mot Annie Lööf på sociala medier. Bland annat kallas hon för ”Sharia-Annie” och en photoshoppad bild på Annie Lööf med hijab sprids snabbt. Jag kan inte göra något annat än att skratta åt det, eftersom det är så jävla löjligt.

Samtidigt vill jag inte acceptera att det också är unga och barn som man smutskastar, misstänkliggör och stigmatiserar. Men att det är minderåriga vi talar om vägrar många att ta in. Antagligen för att det blir lättare för samvetet om man intalar sig att det bara är en massa vuxna män det handlar om. Viljan att avhumanisera de här människorna är fortfarande så stark hos många att de är beredda att intala sig vad som helst för att kunna bita sig fast vid sitt hat.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se