Stäng
blog-header
augusti 31, 2018
Mohammed Ryback, bloggare
Bild från Förorten mot vålds demonstration i Rinkeby 2016. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Förorten mot våld granskar alla partiers ”lösningar”

Det finns grupper som alltid glöms bort under valtider.

För även om skjutningarna i Sveriges förorter har diskuterats flitigt så har man för det mesta diskuterat vad man kan erbjuda för kortsiktiga lösningar i stället för att dissekera ämnet på riktigt. Ingen vill prata om hur det kunde bli såhär. Vem som bär ansvaret. Och framför allt: Hur vi förhindrar framtida generationer att gå samma väg.

Men, om du liksom jag, faktiskt bryr dig om det här ämnet – om detta är på liv och död för dig, som det är för många av oss i orten. Då finns det en organisation jag vill lyfta lite extra här. Föreningen ”Förorten mot våld” har faktiskt tagit tag i saken. På deras Facebooksida har de gått igenom alla partiers ”lösningar” på det dödliga våldet i förorterna samt lagt till en egen analys på allas förslag.

Det är tydligt och bra för alla som på ett eller annat sätt drabbas av våldet i orten, där det är mer än en valfråga, där det är ett framtidslöfte för våra områden.

För det här valet är även vårt val. Även om vi (med rätta) ofta känner att politikerna är långt ifrån oss så leder deras beslut till slut till något på våra gator. Därför att det bra att FMV har visat vilken väg alla vill gå. Den 9 september kan visa vilken väg vi vill gå.

Sök på Politism.se