Stäng
blog-header
april 8, 2016
Mohammed Ryback, bloggare
Nordeas vd Casper von Koskull. Foto: Anders Wiklund / TT

”Folkets inkasso” protesterar mot Nordeas mygel

I kväll kl 18:00 ska ”Folkets Inkasso” manifestera utanför Nordeas huvudkontor i Stockholm.

Folket ska kräva tillbaka pengarna till välfärden som korrupta skattesmitare undvikit i många år med Nordeas hjälp.

I den svenska välfärden kämpar man för att hålla huvudet ovanför vattenytan – medan pengar avsedda just för detta funnits på annan plats.

Pengar som hade kunnat gå till att rusta upp miljonprogrammen i stället för att sälja ut dem till riskkapitalister och privata slumlords. Det hade kunnat finansiera gratis kollektivtrafik, som hade gynnat både miljön och integrationen. De pengarna hade kunnat fixa en äldrevård där vårdare och sköterskor inte går på knäna, med ökad utbrändhet och sjukskrivningar. Det hade kunnat öka förutsättningarna för att barn i studiesvaga områden kunnat gå ut högstadiet med godkända betyg.

Allt det här vet vi redan. Det är just därför vi är så upprörda.

Vi lever i ett samhälle som byggt upp ett system där vi alla pitchar in när vi behöver varandra. Vi är flockdjur som behöver hjälpa varandra. Men de här korrupta människorna tillhör inte oss, i stället sätter de pengarna före sina medmänniskor.

Jag kan känna lite lättnad över att denna fråga upprör så många. Det betyder att det fortfarande finns hopp. Att solidaritet fortfarande är viktigt för de flesta. Därför hoppas jag att så många som möjligt sluter upp i kväll – eller engagerar sig på annat sätt.

Och för guds skull, sluta kalla dem skatteflyktingar. En flykting är en person som med rädsla för sitt liv lämnar allt bakom sig för att försöka skapa ett nytt och fridfullt liv för sig och sin familj.

En korrupt skattesmitare är en fuskare, en oetisk snålis som lever på vår välfärd och sen inte är med och bidrar tillbaka.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se