Stäng
blog-header
oktober 31, 2014
Mohammed Ryback, bloggare
Celebrity Look Alike Generator föreslår Antonio Banderas i rollen som Jimmie Åkesson. Foto: Sören Andersson / TT / MONTAGE

Filmen om Jimmie Åkesson – en romantisk komedi

Jag har en filmidé. Den som känner sig manad ta idén vidare och producera filmen är välkommen att göra det.

Jag hade så gärna velat se en långfilm om Jimmie Åkesson. Inte en förutsägbar film, en sån som man hade kunnat förknippa Åkesson med, typ ”Undergången”.

Nej, jag tänker mig en romantisk komedi.

Jimmie i filmen är ungefär som Jimmie i verkligheten, en partiledare för ett rasistiskt parti som just sjukskrivit sig. Platsen den utspelar sig på är en lekpark dit Jimmie brukar ta sin son då och då för att leka.

Plötsligt en dag träffar han på en ensamstående muslimsk mamma i parken. Deras ungar börjar bråka med varandra, hon kallar honom rasist (såklart!). Men de fortsätter att träffas i den parken, om och om igen, och till slut skapas en relation mellan Jimmie och mamman. Han börjar tycka att hon är riktigt grym, han börjar få känslor. Allt eftersom tiden går så blir relationen mer intensiv och Jimmie börjar intressera sig för Islam.

Det blir roliga kulturkrockar, det är gulligt alltihop och han trivs med att leva där i sin sjukskrivna värld med den muslimska ensamstående mamman.

Sedan kommer filmens klimax – eller antiklimax.

Sjukskrivningen är över och det är dags för Jimmie att återgå till sitt jobb som partiledare för Sveriges största rasistparti. Han står vid ett vägskäl.

Väljer han sin nyvunna kärlek eller fortsätter han med politiken?

Sök på Politism.se