Stäng
blog-header
oktober 8, 2015
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: ADAM IHSE / TT

Extra lätt för Bert Karlsson att strunta i flyktingarnas livskvalité

Bert Karlssons företag Jokarjo, som driver flyktingboenden och tjänar mångamiljonbelopp på flyktingar, har fått kritik för hur de sköter sina flyktingboenden. Det skriver Svenska Dagbladet om i dag.

Livsmedelsverket har bland annat kritiserat Jokarjo för att flera rum i Karlssons asylboenden har mögel, bristande hygienrutiner och att maten är av så dålig kvalité att asylsökande hellre hungerstrejkade än åt maten. Det är kanske inte så konstigt att situationen är så här just i Bert Karlssons asylboenden.

Extremhögerns syn på flyktingar är misstänksam och paranoid, blandat med en tro på att flyktingar egentligen har en dold agenda. De har en bild av flyktingar som tacksamma offer, som helst inte ska klaga, inte vara intelligenta och som helst inte ska ha någon utbildning. De ska inte ens ha kunskap om hur man använder mobiltelefoner.

När de bryter mot detta förstörs bilden av flyktingar som själlösa gräshoppor som invaderar vårt land för äta upp vår välfärd. Då passar det inte med anständiga människor med utbildning, intelligens och kompetens som kan bidra till välfärden.

Nej, tacksamma offer är bättre, de klagar inte över hygienrutiner, boendesituationen, och den dåliga matkvaliteten. Tacksamma offer hungerstrejkar inte och kräver inte ett värdigt bemötande.

Det är bara när Bert Karlsson och hans företag ser flyktingar som anständiga människor, med drömmar och ambitioner och en önskan om ett värdigt liv som vi kan se förbättringar.

Men det är nog extra lätt för en person som Karlsson, som varit partiledare för rasisterna i Ny demokrati, att pressa ner priserna och livskvaliteten för att göra större vinst.

Sök på Politism.se