Stäng
blog-header
november 23, 2013
Rawa Ali, bloggare

Drivkraften bakom musiken

I april 2011 släppte vi vårt debutalbum ”Vi”. Det tog oss alltså ca två och ett halvt år innan det blev dags för oss att presentera nytt material. Vad har Mohammed Ali haft för sig under den tiden, tänker säkert en del och varför tog det så lång tid att producera fram ny musik?

Att skapa musiken i sig har aldrig riktigt varit något större problem, utmaningen för vår del ligger främst i att hitta nya ämnen att skriva om, ämnen som på ett eller annat sätt berör och står människor nära till vardags, eller åtminstone ur nya perspektiv.

Det om något kräver energi och tid.

Att påbörja inspelningen av en ny skiva kan vara en process, förutom det praktiska som måste lösas; det vill säga insamlingen av beats, teman, gäster, körare och så vidare. Men mycket tid som går åt till den mentala förberedelsen.

Den mentala förberedelsen innebär mer eller mindre att man sätter på sig sina ”kreativa glasögon” och mycket annat utanför musiken riskerar då att hamna i periferin. Man blir tunnelseende. Från att inspelningen av skivan påbörjas fram tills att materialet skickas iväg för mastring.

Denna gång var det mycket annat som först behövde falla på plats i våra liv innan vi kunde gå in i den fasen. Just den insikten tror jag var den största inspirationskällan till låten som också kom att bli vår första singel, ”Vi e familj”.

Alla som sysslar med kreativt skapande i olika former vet att det är mer än ett heltidsjobb, det är en passion, och det gör det betydligt svårare att stänga av än efter en ”8-16-arbetsdag”. Familj och vänner runt omkring en är de som oftast tar den hårdaste smällen.

Så när det stod klart för oss att vi skulle vara en del av den nya ”Rödnovember-kampanjen” och Masse spelade upp ett beat för oss, som Dani M redan hade skissat lite på, dröjde det inte mer än ett par lyssningar innan vi hade temat, ett tema som kändes unikt och äkta och som alla tre kunde relatera till. Ett tema som hade legat och marinerat fint av sig själv i det undermedvetna. Vi ville ge tillbaka något till de som stått oss nära och viktigast av allt var att få fram det som uttryckte känslan av att utan dem skulle vi aldrig ha drivkraften till att göra det vi gör. Därav ”Vi e familj”.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se