Stäng
blog-header
mars 9, 2014
Mohammed Ryback, bloggare
Omkring 1000 personer deltog i en manifestation på Möllevångstorget i Malmö på söndagseftermiddagen. Foto: tig-Åke Jönsson / TT

Det är upp till hela samhället att ta ställning nu

I dag har vi kunnat följa nyheterna om att fyra personer har attackerats brutalt i Malmö efter att ha deltagit i en feministisk demonstration på lördagen – den internationella kvinnodagen. Attacken slutade med att fyra personer hamnade på sjukhus med skador – och en av de som är kvar i sjukhuset ligger nedsövd med respirator.

Vi är många som har varnat för nazisterna, om hur de börjar bli allt mer våldsamma, hur de organiserar sig, planerar ”ariska Jihad-resor” till Ukraina för att delta i revolutionen. Vi har fått höra nazister prata fritt i Sveriges Radio om sina resor till Ukraina.

Röster från nazistiska Svenskarnas Parti twittrar nu öppet om att ”mångkulturen avskaffar inte sig själv, dags att kavla upp ärmarna och sätta igång”. Det där är hets mot folkgrupp, ett solklart fall, men vår tandlösa diskrimineringslagstiftning skulle ändå kanske fria Svenskarnas Parti.

Men det är inte till myndigheter eller Sveriges Radio jag vill vädja till. Diskrimineringslagar är för tandlösa, vår säkerhetspolis ser nazister som ett gäng pojkar som busar och public service vågar inte ta ställning för antirasism och människors lika värde.

Så det är hela svenska folket jag vänder mig till och hoppas på för det är nu mer än någonsin vi behöver enas. Ett enat civilsamhälle som tydligt tar ställning för människors lika värde och rättigheter är hundra gånger starkare och mer effektivt än någon diskrimineringslag eller extremistrapport någonsin kan vara.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se