Stäng
blog-header
maj 12, 2016
Mohammed Ryback, bloggare
George Zimmerman. Foto: Joe Burbank/AP/TT

Äckligt när vapnet som dödade Trayvon Martin auktioneras ut

Kommer ni ihåg George Zimmerman? Mannen som sköt ihjäl 17-årige Trayvon Martin och kom undan straff genom att hävda självförsvar?

George Zimmermans handlingar ledde till protester runt om i USA, och Black Lives Matter-rörelsen startade efter Trayvon Martins död. Ett tag var George Zimmerman en av USA:s mest hatade personer – och en man som inte visade någon sorts ånger över att han skjutit ihjäl en 17-årig pojke.

Nu är Zimmerman återigen i nyheterna då han ska sälja pistolen han sköt Trayvon Martin med. Orsaken till att han vill sälja pistolen är för att ska samla in pengar för bekämpa Hillary Clintons ”antivapen”-retorik.

Medierna har försökt att få kommentarer från Trayvons Martins familj, men de har valt att avböja, vilket är förståeligt. Auktionen, som är i dag, kommer hålla på i en timme och och utgångspriset  är 5 000 dollar. George Zimmerman beskriver pistolen som en ”amerikansk ikon”.

Kan man bli mer äcklad än vad man känner för George Zimmermans beteende?

En tv-kanal i Florida frågade George Zimmerman vad han tyckte om de som var emot att han säljer pistolen. Han svarade att om de inte vill buda på pistolen så kunde han inte bry sig mindre om vad de tyckte.

Sjukt nog tror jag att Zimmerman bara kommer att blir nöjd för kritiken och uppmärksamheten han får. Det är vidrigt.

Och hur den personen resonerar som köper en pistol som dödat en 17-årig pojke för tusentals dollar på auktionen orkar jag inte ens tänka på.

Sök på Politism.se