Stäng
blog-header

Sponsrat innehåll

december 13, 2017
LO, -

Varför har inte personliga assistenter ett #metoo-upprop?

Vad är fackets roll i kampen mot sexuella trakasserier på arbetsplatsen och varför har personliga assistenter inte haft ett eget #metoo-upprop?

I dag släpps det tredje avsnittet av LO och Kommunals podd Fjaestad/Pettersson, där Kommunals samhällspolitiska chef Maja Fjaestad och LO:s chefsekonom Ola Pettersson diskuterar aktuella politiska och fackliga frågor. Ett avsnitt som bland annat handlar om #metoo ur ett fackligt perspektiv.

Inflytelserika grupper som läkare, jurister och politiker har varit tongivande inom #metoo. Personliga assistenter, undersköterskor och de som jobbar inom handeln har varit desto tystare. Är det svårare att berätta när det inte bara är chefer och kollegor, utan kanske kunder och brukare, som trakasserar? Eller är vi bara sämre på att lyssna på LO-grupperna? Vad kan facket lära av det?

Och vad säger egentligen den stora partisympatiundersökningen som kom förra veckan om läget i svensk politik? Enligt Ola Pettersson har gråsossen och den liberalkonservative gjort comeback – och han ifrågasätter hur mycket Miljöpartiet bidrar till svensk politik.

Maja Fjaestad avslutar med en spaning om känslan av att vara övervakad på jobbet. Vem äger egentligen informationen om undersköterskornas rörelser? En fråga som facket lär behöva hantera i framtiden…

Lyssna på tredje avsnittet av Fjaestad/Pettersson här – eller andra ställen där poddar finns.

Om bloggen

Här skriver LO om arbetsmarknadsfrågor och jämlikhet. LO är en sammanslutning av 14 fackförbund i Sverige och grundades redan 1898. LO-förbunden har totalt cirka en och en halv miljon medlemmar.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se