Stäng
blog-header

Sponsrat innehåll

augusti 21, 2018
LO, -

”Svensk höger har drabbats av kollektivt vansinne”

Varför kan inte C och L ge ett besked i regeringsfrågan, hur kommer sommarens skogsbränder påverka valet och varför är reformutrymme ett bluffbegrepp? I det senaste avsnittet av Fjaestad/Pettersson vänder och vrider statssekreteraren och S-debattören Maja Fjaestad och LO:s chefsekonom Ola Pettersson på de viktigaste politiska frågorna inför valet den 9 september. 

De borgerliga partierna får sig en rejäl känga i programmet.
– Svensk höger har drabbats av kollektivt vansinne. Lägstanivån i den moderata riksdagsgruppen är närmast chockerande låg, konstaterar Ola Pettersson.

Maja Fjaestad är kritisk till att C och L inte kan ge tydliga besked om regeringsbildningen.
– Människorna som tycker att Annie Lööf är härlig på Instagram de vill väl inte ha en M-regering med stöd av SD. De som röstar på M, C och L får vara beredda att försvara varför de släppte in SD i svensk politik, säger hon.

Både Ola Pettersson och Maja Fjaestad tror att klimatfrågan kommer få större betydelse i valet efter sommarens skogsbränder.
– Det är intressant att de stora globala frågorna kommer in i valrörelsen på grund av sommarvädret, säger Maja Fjaestad.

I programmet diskuteras också regeringens ekonomiska prognos som kom i förra veckan.
– LO-ekonomerna får rätt som vanligt, konstaterar Ola Pettersson nöjt.

I podden som finns att lyssna på här berättar också Ola varför han tycker att reformutrymme är ett bluffbegrepp och Maja förklarar anledningen till att hon redan nu börjat fundera över valet 2022.

Om bloggen

Här skriver LO om arbetsmarknadsfrågor och jämlikhet. LO är en sammanslutning av 14 fackförbund i Sverige och grundades redan 1898. LO-förbunden har totalt cirka en och en halv miljon medlemmar.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se