Stäng
blog-header

Sponsrat innehåll

maj 30, 2017
Kommunal, facket förklarar

Varför är arbetsgivare rädda för facket?

År 1980 utspelade sig en av världshistoriens största strejker i Sverige.

Hela 680 000 svenskar stannade hemma från sina jobb. Industrin lamslogs och stora delar av detaljhandeln, tullen, flyget och kollektivtrafiken stod still. Radio och tv upphörde med sina sändningar.

För min generation, jag är född 1984, är det svårt att förstå innebörden av en sådan strejk. Jag har till och med svårt att ens föreställa mig hur det kan ha sett ut. Hur känns det när var femte anställd i hela landet låter bli att gå till jobbet, när affärer och fabriker är stängda, det inte går bussar eller tåg och tv:n endast visar nyheter?

Trots att strejken bara varade några dagar kunde kostnaderna räknas i miljarder kronor. För Sveriges makthavare blev reaktionen ”oj, det här blev dyrt, det ska vi nog försöka undvika framöver.”

Men hur gör man det? Hur hanterar man något så känsligt och svårt som vad alla människor i ett land ska tjäna?

I Sverige heter svaret ”den svenska modellen”. Den innebär att fack och arbetsgivare regelbundet träffas och förhandlar om löner och anställningsvillkor. Denna modell har tjänat Sverige och svenska arbetstagare väl. Jämfört med andra länder har vi lyckats fördela den ekonomiska utvecklingen bättre, och vi har lyckats leverera löneökningar även till grupper som i andra länder har det än svårare att göra sina röster hörda. Vi har alltså en modell att vårda och förbättra.

Så varför vill jag påminna om en 40 år gammal strejk? Jo för att många av oss har glömt vad modellen vilar på. Den vilar nämligen bara på en enda sak: arbetsgivarnas rädsla för det som hände 1980; den kollektiva kraften som uppstår när många människor är beredda att vägra dåliga villkor och gå hem.

För vi vet att historien upprepar sig och att det kommer att komma nya konflikter, kanske inte i år, kanske inte ens under de närmaste 10 åren. Men när skiten träffar fläkten måste åter minst 680 000 svenskar vara beredda att stanna hemma. Arbetsgivarna måste då på nytt påminnas om att ”oj, det här ska vi nog försöka undvika framöver”.

Därför behöver vi vårda minnet av strejken. Och organisera oss.

Gå in här för att se vilket fackförbund som organiserar din bransch, dig och dina kollegor.

Oskar Taxén, jurist på KommunalPressbild-oskar

Om bloggen

Här hittar du Kommunals experter. Vi älskar krispiga siffror, skarpa analyser och hårda fakta. Hos oss hittar du dom bästa argumenten i debatten med dåliga arbetsgivare och andra som vill försämra dina villkor

Sök på Politism.se