Stäng
blog-header
februari 4, 2017
Kawa Zolfagary, bloggare
Foto: Alex Brandon/AP/TT

Vill du engagera dig? Lyssna på dessa tips

Vi är väldigt många som skulle vilja engagera oss mer i olika frågor, men tyvärr kommer ofta vardagen i vägen.

Jag har varit med i en rad olika föreningar och samma frågeställning har dykt upp varenda gång. Hur gör man det enklare för människor att delta och vara aktiva? Med barn, jobb, skola och allt vad det kan vara som tar upp en stor del av ens tid är det inte alltid det lättaste i världen att lösa.

Jag tog hjälp av Facebook där jag bad om goda råd och tips från andra. Här nedan har jag sammanställt några av svaren som kom in, förhoppningsvis kan de vara till hjälp, om du leder en förening kan det ge inspiration och om du är medlem kan du få något att driva internt.

1. Smartare möten
Det vanligaste svaret jag fick in på vad som skulle få fler att engagera sig mer var att mötesformerna borde förändras. Förslagen gick från barnpassning under mötet och alltid lite mat att bjuda på till att hålla möten helt online och mer rigida och tydliga mötesstrukturer. Klart är att det inte finns en lösning som passar alla, men att hur möten hålls är det som påverkar flest. Som jag tolkar svaren jag fick in så är den röda tråden att deltagarna alltid måste känna att de får ut väldigt mycket av tiden de spenderar på möten. En mer positiv och lättillgänglig kultur underlättar nog för de flesta som vill göra mer i olika organisationer och partier.

2. Aktivera mera
Många av oss ser vikten i struktur och administration, samtidigt är vi väldigt sugna på att göra saker som ger omedelbar effekt. Kanske är det en bra idé att försöka koppla möten till en aktivitet som flygbladsutdelning, affischering eller något liknande. Då utför man något påtagligt, vilket ger en känslan av att man åstadkommer något även om man sen sitter en timma på ett möte där vi går genom standardrutiner.

3. Sänk trösklarna
Det finns vissa begrepp och förkortningar vi använder som är väldigt svåra att förstå eller sätta sig in i som utomstående. När du rört dig i en förening under en längre tid börjar du nog slänga dig med saker som FS (förbundsstyrelse), DÅK (distriktsårskonferens) och liknande utan att tänka på det. I den fackliga världen känns det ibland som att hälften av orden i en mening är en förkortning av något som ingen tar sig tiden att förklara. Det här är bara ett exempel på saker vi måste förändra för att göra våra organisationer mer lättillgängliga. Ett annat tips är att nya medlemmar får mentorer som hjälper dem hitta rätt nivå och förstå såväl kultur som struktur. Här tror jag att det finns väldigt mycket att göra för den progressiva rörelsen.

4. Sprid ut ansvaret
När vi märker att någon är ambitiös och väldigt engagerad så tenderar vi att dumpa precis allt på den personen. Ofta leder det till att vi lyckas släcka engagemanget på grund av den tunga bördan, i värsta fall kan det leda till utbrändhet. Dessutom kan det vara så att det finns medlemmar som vill ta på sig mer, men tänker att de inte är tillräckligt kompetenta jämfört med hen som får alla uppdrag. Vi på den progressiva sidan borde ändå ha bättre koll på detta kan man tycka, principen borde alltid vara att det är lättare att få något gjort om vi alla hjälps åt.

Har du fler tips, till de som håller i möten eller de som vill gå på möten? Kanske kan du tipsa om olika organisationer som lyckas engagera många? Dela med dig i kommentarerna till denna text på Facebook eller direkt här nedan.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

Sök på Politism.se