Stäng
blog-header
oktober 4, 2017
Kawa Zolfagary, bloggare
Moderaterna har misslyckats igen. Den här gången med kollektivtrafiken. Foto: Fredrik Sandberg

Trångt på tuben? Ännu en Moderat miljardmiss

Ett fem år försenat signalsystem som riskerar att ställas in helt, en halv miljard som redan förbrukats på ett misslyckat projekt och massiva brister som aldrig åtgärdats. Det är resultatet av hur Moderaterna i Stockholms läns landsting har hanterat det ökande antalet resenärer på tunnelbanans röda linje.

Det borde inte komma som någon överraskning egentligen. Efter berättelser om dörrar som byts ut för 1,2 miljoner kronor, världens dyraste sjukhus för 23 miljarder kronor och böter på tiotals miljoner så är det svårt att bli förvånad över ännu en historia om hur Moderaterna och deras borgerliga kamrater i Stockholms landsting slösar med skattepengar. Denna gång handlar det om satsningar på att minska trängseln i tunnelbanan. I stället för tätare turer har ledningens misskötsel av projektet nu lett till att man eventuellt bränt inne en halv miljard på ett system som inte gett några resultat.

Och trots massiv intern kritik har Moderaterna inte åtgärdat problemen. Det betyder mer trängsel, mer slöseri med skattepengar och många år till innan problemen åtgärdas. Det här kan kännas som ett Stockholmsproblem, men Stockholm är bara den plats där Moderaterna mest haft möjlighet att driva igenom sin politik. Om andra städer och landsting ger den mandat så kommer samma saker hända där. Låt därför Moderaternas styrning av Stockholms landsting bli en varning till resten av landet, snart kan det vara era skattepengar som de slänger i sjön.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

Sök på Politism.se