Stäng
blog-header
februari 11, 2016
Kawa Zolfagary, bloggare
Hans headset? Svartskallarnas fel. Foto: Richard Drew/AP/TT

Skyll allt på invandrarna

Skribenten Somar Al Naher tycker att vi ska sluta skylla på svartskallarna.

Jag håller inte med, i stället tycker jag att vi ska skylla allt på invandrarna.

Under hela min uppväxt i Sverige har jag fått höra att rasism är mitt eget fel. Om svartskallar bara skötte sig så skulle rasism inte existera. Det är logiskt. Om du inte vill bli illa behandlad eller diskriminerad på bostad- och arbetsmarknaden så borde du bara se till att ingen svartskalle gör något dumt, nånsin.

Visst, du kanske tycker att till exempel finanskrisen 2008 och institutionerna bakom den bär lite skuld i hur världen ser ut i dag, men tänk efter lite. Vilka var det som uppfann matematik och siffror? Svartskallar såklart. Om de bara låtit bli så hade vi inte haft återkommande kapitalistiska kriser, men svartskallar kan ju inte sköta sig.

Fan, till och med klimathotet är ju deras fel.

miljö

Nu ska det byggas asylboenden och flyktingförläggningar lite överallt. Fast vi vill ju inte ha svartskallarna här hos oss, för att… öh… för att det påverkar villapriserna eller nåt, bry dig inte om varför, de ska helt enkelt inte bo hos oss.

Då går ju de där jävlarna och klumpar ihop sig i nån satans förort tillsammans med alla andra från hemlandet, där det inte finns några Kalles Kaviar-modeller alls. Ni ser, de vägrar integrera sig i det svenska samhället.

Så länge det finns svartskallar så tycker jag vi ska passa på och lägga skulden på dem. Och tar de någonsin slut så har vi alltid kvinnorna kvar att lägga skulden på.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

Sök på Politism.se