Stäng
blog-header
augusti 9, 2016
Kawa Zolfagary, bloggare
Jämställdhetsminister Åsa Regnér. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Siffror mot sexism

För att på bästa sätt kunna bota en sjukdom måste man först identifiera symptomen. När det gäller svensk arbetsmarknad är siffror och statistik ett måste när det gäller kampen mot diskriminering. Det är svårt, och ibland omöjligt, att konfrontera arbetsgivare med enbart känslor som underlag. Då blir det ofta en fråga om ord mot ord.

Därför är det väldigt glädjande att regeringen nu vill att arbetsgivare ska göra lönekartläggningar varje år, det blir ett viktigt verktyg för jämlikheten.

Jag vill inte sälla mig till skaran som skriker om identitetspolitik nu, men visst känns det som att delar av vänstern köpt det individualistiska resonemanget och lägger mer krut på den enskildes upplevelser? Det är självklart också viktigt, men de stora samhällsproblemen kräver större bilder och lösningar. En årlig lönekartläggning av varenda arbetsplats i Sverige ger just en sådan bild.

En bild som med största sannolikhet kommer visa att kvinnor fortfarande tjänar mindre än vad män gör, enbart på grund av sin könstillhörighet.

Det är egentligen väldigt hoppingivande, även om resultatet av kartläggningen eventuellt visar på något negativt. Tunga argument, fakta och aktuella siffror är en bristvara i många diskussioner som rör jämställdhet. Det blir svårt för den som påstår att Sverige är jämställt att blunda för verkligheten när kartläggningarna presenteras.

Individens känslor och upplevelser i all ära, men ibland behöver vi se till hela samhället och landets behov.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

Sök på Politism.se