Stäng
blog-header
mars 23, 2017
Kawa Zolfagary, bloggare
Sergels torg i Stockholm, eller som det kan heta i en moderat drömvärld: Unibetplatsen. Foto: Maja Suslin/TT

Nytt M-förslag: Sälj namn på tunnelbanestationer till företag

Jag var tvungen att kolla min kalender flera gånger men det är alltså inte första april. Moderaterna i Stockholms läns landsting vill sälja namnet på tunnelbanestationer. Ett företag ska kunna köpa upp rätten att namnge stationen som de vill. Låter det inte härligt och modernt?

Exemplen som trafiklandstingsrådet från Moderaterna, Kristoffer Tamsons, ger är till exempel stationerna ”Haymarket” och ”Allsång på Skansen”. Personligen tror jag det kan bli smått förvirrande med tunnelbanestationer som byter namn varje år. Det känns inte heller helt rätt att säga ”Möt mig utanför Cola Zero om tio minuter” eller ”Festen ligger i närheten av Rök Gula Blend”. Men sen är jag inte en drömmare och visionär, som Tamsons.

Vanligtvis brukar man döpa gator och platser efter historiskt viktiga personer, som Olof Palmes gata eller Astrid Lindgrens terass. Moderaterna tar nu upp kampen mot denna stora orättvisa och ser till att Södermalmsbor äntligen få en Havremjölk Aveny. Nu kan vi få ett Stockholm där Kungliga slottet döps om till ”10 kr Big Mac” och Gamla Stan till ”Snabba SMS-lån Ring Nu”.

Kristoffer Tamsons, om du läser detta så hör av dig. Det finns en soptipp i närheten som jag har ett riktigt bra namnförslag på. Det börjar på M…

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

Sök på Politism.se