Stäng
blog-header
juli 2, 2017
Kawa Zolfagary, bloggare
Moderaternas Irene Svenonius. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Moderaterna: Snälla hjälp oss sluta slösa bort dina pengar

Kommer ni ihåg Torbjörn Rosdahl? Inte? Det var moderatpolitikern som tyckte att en höjning på 100 kronor för månadskort i Stockholms kollektivtrafik inte var så farligt, det var ändå bara ”tre chipspåsar”. Det var ju en kul grej och så, men politiken han och hans politik förde har kostat skattebetalarna närmare tre chipsfabriker i full drift.

Rosdahl och Moderaterna har inte skött ekonomin i Stockholms läns landsting särskilt bra, åtminstone inte när man ser till upphandlingarna de genomfört. Nya Karolinska sjukhuset gick från att kosta planerade 14,5 miljarder till minst 29 miljarder kronor.

För det skulle man kunna byggt nästan två Burj Khalifa, ni vet den där skithöga skyskrapan i Dubai. Gissa vilka som fick stå för den notan? Det var inte pengar från Moderaternas partikassa precis. Och i veckan kom också nyheten att S:t Görans sjukhus kommer kosta 800 miljoner kronor mer än väntat att få klart.

Utöver detta började de dra på sig böter för olagliga upphandlingar. Det blev en nota på 37 saftiga miljoner.

Torbjörn Rosdahl sitter inte kvar längre i landstinget, men Moderaterna gör tyvärr det. Och nu vill de ha din hjälp med att lösa problemen som de själva skapat.

Skärmavbild 2017-06-30 kl. 14.06.17Irene Svenonius är Rosdahls efterträdare och det nya finanslandstingsrådet. I Almedalen anordnar hon ett seminarium om att få stopp på böterna de konstant drar på sig.

Moderaterna ska alltså söka sig bort från verkligheten och vardagen och försöka hitta svaret på frågan ”Hur tusan slutar man slösa bort medborgarnas pengar?” – i ett panelsamtal i Almedalen.

Eftersom det inte är Moderaterna själva som får betala de böter deras politik resulterar i, så tycker jag att vi kan hitta på ett nytt straff för dem. Vi kan kalla det ”Rösta inte på partiet som vill sälja ut hela välfärden”-straffet.

Det straffet kostar exakt noll chipspåsar.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se