Stäng
blog-header
september 2, 2016
Kawa Zolfagary, bloggare
Mobiltelefonen. Eller "The gaymaker" som KD-politiker säger. Foto: Fredrik Sandberg/TT

KD-politiker: Facebook gör dig homosexuell

Har du en mailadress? Använder du appar och Facebook? Då riskerar du att bli homosexuell. Det anser KD-politikern Kauko Antbacke. I en nu raderad facebookstatus skrev han såhär:

”Gud skapade människan till sin avbild och inte till transvestiter, lesbiska, bögar, pedofiler, nekrofiler, fanatiker, ateister, rika, fattiga, Israelhatare, osv. Vi alla föds nollställda, alltså lika (undantaget det genetiska arvet).”

Man tänker att det ska stanna där, att det inte kan bli konstigare. Jo, det blir det. I en intervju med Smålandsposten förklarar Kauko hur han tänker. Häng med.

”Du menar att det är omgivningen som skapar, som du skriver, transvestiter, bögar och lesbiska?
– Man föds inte till det. Så är det bara.
Om man känner att man är född med fel kön, är det något som skapats av samhället?
– Man föds inte till det. Det är en omöjlighet, det sunda förnuftet säger ju det.
Var skapas detta då, enligt dig?
– Det skapas av det moderna samhället, av alla annonser, reklam, skolan, omgivning, Facebook, mail och appar. Det är samhällets normer som påverkar oss i en viss riktning.”

Han får ett rätt för att samhällsnormerna påverkar oss men resten är rent trams. Dels är ”det sunda förnuftet säger ju det” ett extremt dåligt argument, särskilt när modern vetenskap säger något helt annat. Det sunda förnuftet borde sagt till Kauko Antbacke att inte göra den här intervjun, ändå gjorde han den. Så hur mycket är det där sunda förnuftet värt egentligen?

Förresten, vilka coola appar har han på sin mobil? Här har man gått och varit straight hela livet, sen kör man nån app och BOOM! Det måste ju vara android han kör, hittar inget sånt på iphone.

Finns det någon app som förvandlar trångsynta konservativa KD-politiker till vettiga människor? Skicka gärna en länk i så fall.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se