Stäng
blog-header
januari 20, 2017
Kawa Zolfagary, bloggare
Allt vägar bär åt vänster? Foto: Fredrik Sandberg / TT

Jag fucking hatar att allting är vänster nu

Förlåt, men när fan blev precis allting förutom toknazism-hela-dagen plötsligt vänster?

Det började som en smått irriterande – men mest lustig – grej inom borgerligheten att kalla precis allt man inte höll med om för vänster.

Siffror från OECD om ökande klyftor? Då är OECD plötsligt vänster. Ett tal från Reinfeldt om att human migrationspolitik behövs? Rajraj har blivit kommunist. Dagens Nyheter (oberoende liberal) har en chefredaktör som tycker det är mindre bra att fascismen får större inflytande? Dags att de byter namn till Dagens Pravda eller Vänsterns Avpixlat.

I min värld är socialismen en grundläggande förutsättning för effektiv bekämpning av de orättvisor som drabbar människor på grund av till exempel kön och hud- eller hårfärg, men det betyder inte att alla goa feminister och antirasister där ute delar den föreställningen. Anders Borg kallar sig själv för feminist, tycker ni den ekonomiska politiken som ökade klyftorna mellan kvinnor och män kan kallas för vänster?

Med det sagt så vill jag bara klargöra att min förhoppning inte är att färre kallar sig vänster, utan att fler faktiskt börjar fundera på vad det innebär – förutom att ha bättre musiksmak och ett bredare underlag att välja mellan på dejtingsidor.

Radera din Uber-app och installera Schysta Villkor i stället, så kan du bli lika förnärmad och gubbraljant som jag nästa gång du hör någon beskylla liberala trumpetblåsare för att vara vänster.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se