Stäng
blog-header
mars 30, 2016
Kawa Zolfagary, bloggare
Öppna munnen och prata, i stället för att kräva att andra gör det. Foto: RICK STEVENS/AP/TT

Jag fucking hatar allt vi måste tala om

Hej alla barn, nu är det dags för ännu ett inslag av ”Jag fucking hatar”, med er favoritfarbror Kawa.

I dag handlar det om ”Vi måste tala om”-greppet. Ni vet, när en proffstyckare skriver en text som handlar om att vi måste tala om något specifikt, med en rubrik som säger ”Vi måste tala om”, och sen är självaste texten full av insinuationer och diffus goja.

Hur kommer det sig att alla som skriver ”Vi måste tala om”-texter aldrig någonsin talar om det de tycker att alla andra ska tala om? Senaste exemplet är Ann Heberleins kollaps i Göteborgs-Posten. Under rubriken ”Vi måste tala om islam” lyckas hon få till något slags rekord i dåligt underbyggd tes. Texten har genomgått fler korrigeringar än det finns superlativ i mina blogginlägg. Ja, jag fick googla superlativ och nej, det var inte värt det.

Det här är inte bara något som gäller flyktingmotståndare och folk som gormar om att PK-media tystar dem, det gäller även vänstern.

Faktum är att ingen behöver skriva en enda text till som handlar om att vi måste tala om något, i stället så tycker jag att man helt enkelt ska tala. Samtalet påbörjas av att du pratar om det du vill, inte av att du avkräver andra ett samtal. Om ingen vill prata om ett ämne så är det inte för att det mörkas eller ignoreras utan för att intresset helt enkelt inte finns. Då kan man inte tvinga någon att tala, man kan enbart göra ämnet mer intressant.

Gör mig en sista tjänst också, sluta vara så satans fega. Säg vad ni egentligen tycker. Jag ser alldeles för många texter som bara insinuerar och nickar i en riktning utan att våga tala ur skägget. Det blir lite extra ironikrydda på åsiktspizzan när den som kräver att andra snackar om ett ämne inte vågar göra det själv.

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se