Stäng
blog-header
oktober 31, 2016
Kawa Zolfagary, bloggare
Vem ska vara rädd för vem? Foto: AP Photo/Michael Probst

I Sverigedemokraternas värld är det barn som är fienden

Ingen kan ha undgått den senaste stora skandalen som involverar Sverigedemokraterna, även om det nu börjar bli väldigt tätt mellan deras blundrar. Flera högt uppsatta personer inom Sverigedemokraternas toppskick spred nidbilder och påhopp på en 15 år gammal pojke. Peter Wolodarski sammanfattar det väldigt bra:

”Det riktigt skamliga är att ledande företrädare för ett riksdagsparti ger sig på en skolelev, därför att han har ett mörkt utseende, har kommit in i puberteten och således är ett nyttigt vapen i partiets politiska propaganda. Fotot på barnet ska föra tankarna till de nidbilder av det ‘främmande’ som Sverigedemokraterna försöker suggerera fram.

Kan rasism yttra sig tydligare än så? Kan fegheten och skamlösheten i en sådan politisk retorik bli öppnare? Har Jimmie Åkesson något mer att säga om sina kompisar i SD-toppen än att kalla deras agerande för ‘olyckligt’?

Men det är inte första gången som Sverigedemokraterna och deras ledande företrädare beter sig på detta vis.

Just barn har varit en måltavla för SD länge.

Under ett tal i Köpenhamn utmålade Jimmie Åkesson barn som ett hot mot nationen, för att de fick utlandsklingande namn. Kent Ekeroth skrev en månad senare ett ilsket blogginlägg om ett nyfött barn, barnet hade nämligen också ett utlandsklingande namn och det ansåg Ekeroth var ”symptomatiskt för islamisering”. Han menar också att det pågår ett ”folkutbyte” och detta bevisas enligt honom av hur många barn som föds med föräldrar som har utländsk bakgrund (en tankefigur framför allt populär inom nazismen).

Det här är två av de högst uppsatta personerna i Sverigedemokraterna, partiledaren själv och den som väldigt länge var rättspolitisk talesperson, som utmålar barn som hot som ska stoppas. Det går inte att bli mer oskyldig än ett barn. Ett barn har alla möjligheter öppna. Det finns inget som säger att ett barn kommer ha en viss tro eller livsåskådning enbart på grund av namnet det får vid födseln. Det är jag själv, och miljarder med mig, ett uppenbart bevis på.

Detta är ingen slump utan en medveten strategi. Misstänkliggörandet av barn som föds med mörkare hud- och hårfärg eller med utlandsklingande namn är en taktik från Sverigedemokraterna.

Och om de kan få dig att hata ett barn, vad mer kan de få dig att göra?

Om bloggen

Kawa Zolfagary är frilansskribent, författare och kommunikatör och skriver om samhällets stora konflikter på ett sätt alla kan förstå.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se